Meesters, juffen en ambtenaren opgelet! Uw Anw-compensatie via het ABP vervalt.

Meesters, juffen en ambtenaren opgelet! Uw Anw-compensatie via het ABP vervalt.

Als u overlijdt kunnen uw partner en/of kinderen recht hebben op een wettelijke uitkering van de overheid. Dat is geregeld via de Algemene nabestaandenwet (Anw). Ontvangt uw partner nog geen AOW? En ontvangt uw partner geen of maar een gedeeltelijke Anw-uitkering van de overheid? Dan vult ABP het nabestaandenpensioen in sommige situaties aan. We noemen dat een Anw-compensatie.

Anw-compensatie vervalt

In 2018 vervalt de Anw-compensatie. Als u ná 31 januari 2018 overlijdt, kan uw partner niet meer in aanmerking komen voor Anw-compensatie van ABP. Eerder communiceerden zij de datum 1 januari. Om mensen de tijd te geven om een aanvullende verzekering af te sluiten als dat nodig is, is deze termijn verschoven naar 1 februari. Deze wijziging geldt niet voor nabestaanden die momenteel Anw-compensatie ontvangen. Zij blijven hun uitkering ontvangen volgens de huidige voorwaarden.

Aanvullend verzekeren

Als het nodig is, moet u zelf iets regelen voor uw partner als aanvulling op het nabestaandenpensioen. Bijvoorbeeld het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Een overlijdensrisicoverzekering keert netto een kapitaal uit na uw overlijden. De premie bedraagt, afhankelijk van uw leeftijd, de looptijd en het kapitaal, een paar euro tot enkele tientjes per maand. Het is verstandig om u te laten adviseren over de impact van deze wijziging in uw pensioenregeling en over eventuele maatregelen die u kunt treffen.

Neem daarom contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie. Wij kunnen voor u inzichtelijk maken wat er qua inkomen gebeurt op het moment dat u of uw partner komt te overlijden en wat u hier vervolgens aan kunt doen.

Noodplan verlengd, dit zijn de wijzigingen.

29-05-2020 Noodplan verlengd, dit zijn de wijzigingen.

Licht aan het einde van de tunnel

27-05-2020 Licht aan het einde van de tunnel

Langer thuiswerken, wat nu?

23-04-2020 Langer thuiswerken, wat nu?

Update: Wat betekent het Noodplan van de overheid voor uw bedrijf?

01-04-2020 Update: Wat betekent het Noodplan van de overheid voor uw bedrijf?