Bericht van Pater Dick Zwarthoed 16 mei 2011

Bericht van Pater Dick Zwarthoed 16 mei 2011

Namens de schoolleiding, leraren en vooral de leerlingen willen wij u bedanken voor de gift die voor zoveel prachtige dingen heeft gezorgd. Elke cent is gestoken in het aankopen van nieuwe en onmisbare materialen. Zo hebben we een testmachine kunnen aanschaffen om de koppen van de injectiepomp te kunnen testen. Ook hebben de jongens nu de beschikking over een mobiele accu oplader, twee gereedschapskisten met diverse soorten sleutels, een vetpomp, een takel die vijf ton kan dragen, een krik om vrachtwagens te kunnen repareren en nog veel meer kleine benodigdheden.

Voor ons zijn dit materiële dingen, voor de mensen daar een grote kans op een zekere toekomst. De stad Lumbumbashi heeft geen beschikking over welke vorm van openbaar vervoer dan ook. Iedereen is afhankelijk van de auto als een van de weinige vervoersmiddelen, en het aantal neemt gestaag toe. De straatjongens zien hier hun kans om hun brood mee te verdienen. In Lumbumbashi rijden veel oude auto's op slechte wegen. Daardoor hebben de auto's veel onderhoud nodig.

Iedereen is het er over eens dat de Don Bosco School in Lumbumbashi de beste plek is om een vak te leren. Een inspecteur van het beroepsonderwijs heeft de jongens heel gelukkig geprezen met het goede gereedschap dat ze nu in hun handen hebben. Meer gemotiveerde kinderen zijn er niet.

De toekomst van de school was onzeker omdat het werkmateriaal verouderd was en niet meer geschikt was om mee te werken. Dankzij deze aankopen is er weer een nieuw leven in geblazen en is de wereld weer een klein beetje gelukkiger geworden.

Heel hartelijk bedankt en vriendelijke groeten van 

Pater Dick Zwarthoed en de straatkinderen.

Noodplan verlengd, dit zijn de wijzigingen.

29-05-2020 Noodplan verlengd, dit zijn de wijzigingen.

Licht aan het einde van de tunnel

27-05-2020 Licht aan het einde van de tunnel

Langer thuiswerken, wat nu?

23-04-2020 Langer thuiswerken, wat nu?

Update: Wat betekent het Noodplan van de overheid voor uw bedrijf?

01-04-2020 Update: Wat betekent het Noodplan van de overheid voor uw bedrijf?